Като се има предвид, че съществуват милиони блогове в интернет, защо една компания да хвърля още средства в безкрайното море от цифров шум? Ще бъде ли открита тя от правилните хора? Струва ли си времето, парите и усилията?

Отговорът, разбира се е да. Всеки бизнес, който иска да бъде открит онлайн измежду големият уеб трафик, със сигурност трябва да поддържа оригинален и пълен с качествено съдържание блог, който да бъде обновяван редовно.

Ето някой от най-важните правила, които ще ви помогнат да извлечете максималното от инвестираните средства и време:

  • Гласът ви трябва да бъде чут - Вие пишете съдържание за два вида публика: потенциалните купувачи и търсещите машини. В днешният свят, където купувачите разчитат на себе си за процеса на покупката, писането в блог е най-ефективният начин да се обърнете и към двете публики ефективно. Статията напомня на компаниите, че изграждането на линкове е безмилено без качествено съдържание към което да сочат. Контент маркетинг и SEO са дългосрочни усилия.
  • Съдържанието на блога помага за изграждане на авторитет - Ако е написано добре, Google ще класира вашето съдържание. Много е важно хората да споделят това съдържание. Силата на мрежата е в това, че когато някой види нещо интересно той най-често го споделя. Блогът е чудесна възможност да се възползвате от това. Пишете добро съдържание, което съответства на вашият бизнес и хората ще го споделят - безплатно.
  • Блогването не е за превъзходство на марката - Целта не е на всяка цена да бъдете открит по няколко ключови думи. За повечето бизнеси, реалността е, че няма да успеят в това. Например ако продавате ERP софтуер. Каква е вероятността да ви открият по ключови думи  съревновавайки се с компании като Microsoft или NetSuite? Горе долу около нула. Такава стратегия е загуба на пари и усилия за повечето фирми.
  • Трябва да задоволите нужда - Създайте съдържанието на блога така, че да отговаря на най-важните въпроси които потенциалните купувачи биха си задавали. Правете го редовно и ще се задържите пред очите им.

Все още ли се чудите дали създаването и поддържането на блог си заслужава? Имайте предвид, че това е един от най добрите начини да се възползвате от възможностите да бъдете открит, да получавате линкове към вас и да ангажирате потенциалните клиенити. Ето за това трябва да имате блог.